tirsdag 8. desember 2009

Deilig kyllingsuppe

Jeg har en rolig ettermiddag hjemme. Skulle egentlig vært med ei god venninne som jobber på legevakta, men jeg føler meg tufs, så det er best å holde seg innomhus. Og hva passer vel bedre enn kyllingsuppe og pledd når man ikke er helt i form. Jeg brukte "man tager hva man haver"-metoden, og ble så fornøyd at jeg har bestemt meg for å dele oppskrifta med verden. Bildet har jeg lånt fra det store internettet - min suppe var i magen før jeg kom på at jeg godt kunne tatt et bilde av den.



Asiatisk kyllingsuppe
1 kyllingfilet skjært i strimler
2-3 vårløk skjært i skiver
1-2 fedd hvitløk fint kuttet
1 grønn chili fint kuttet
1 ss kyllingkraft
1/2-1 ts sitronjuice
salt og pepper
malt koriander
cayennepepper
1 boks kokosmelk
1 strøken ts kaffir limeblader kuttet i fine strimler
4 hele nellikspiker
4 hele grønne kardemomme

Stek kyllingfileten lett i litt olje. Tilsett vårløk, hvitløk og chili og la frese til løken er blank. Tilsett kyllingkraft, sitronjuice, salt, pepper, malt koriander og cayennepepper og la koke ut. Tilsett kokosmelk,kaffir lime, nellikspiker og kardemomme, og la suppa koke ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper, sitronjuice og eventuelt litt sukker om suppa er litt vel syrlig.

Jeg har ikke angitt mengde på cayennepepper og malt koriander fordi jeg som oftest bare slenger litt oppi og ser hvordan det blir. Ta så mye som du tør - og så avanserer du derfra!

Server med ris. Ta gjerne ut de hele krydderne før servering - husk i alle fall å advare eventuelle gjester! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar