Da er første etappe i julestrida gjennomført i år. Jeg og Eirik har vært hjemme på Senja og sydd kjøttruller sammen med min gode bestemor. Seks kjøttruller ble det vakre resultatet av lørdagens arbeidsøkt:
Kjøttrullsying hos bestemor har etter hvert blitt en god juletradisjon. Det er bestemor som har lært meg å sy kjøttrull. Tidlig krøkes som god krok skal bli, heter det, og bestemor starta tidlig med å lære meg the basic principles og den hemmelige familieoppskrifta! Kjøttrullene er fantastisk gode, og det blir ikke jul uten! Nå ligger godsakene i grovsalt til slutten av uka før pappa forhåpentligvis husker å redde dem opp i fryseboksen. Heldigvis har jeg en flink pappa som bruker å huske sånt. :)
Nytt av året var at Eirik ville koke kraft på beinrestene fra rullsyinga. Han har blitt en kraftoman, og koker kraft på det meste han kommer over. Hehe! Neida, men enhver mulighet med restebein etc kastes i gryta med løk, laurbærblad og gulrot, og står og koser seg i timevis. Denne helga ble det altså lammekraft. Hele 18 liter var i gryta når han starta, og til slutt var det kanskje to-tre liter demi glace igjen!
Et lammelår ble til overs i år, så søndagsmiddagen ble lammelår, selvfølgelig med saus basert på Eiriks nykokte kraft! Mmm!

Så flinke dere er, Odrun! Men etter dagen i dag på en viss sal på plan 7, UNN, så kom jeg liksom bare på èn ting da jeg så rullene (nok et argument for ikke å bli patolog). Det går nok fort over, tenker jeg. Uansett, flott å se at noen holder tradisjonene i hevd og fører god kunnskap med seg videre! Ses i morra!
SvarSlettHehe! Jeg vet - hadde samme assosiasjon når jeg så bloggen min i ettermiddag. :) Ses i morra!
SvarSlett