I dag er søte Cassandra døpt, og alt gikk vel. De stolte foreldre, besteforeldre, faddere og øvrige familie og venner fikk se ei snill lita jente la presten døpe henne uten å mukke - men når hun skulle vises frem for menigheta kom surleppa fram en liten tur, sammen med mange andre av hennes tusen fantastiske uttrykk.
Vi gav henne eventyrbok, sangbok og bibelbok - i tillegg til en Sweetheart dress (Kjærlighet på pinne) fra Tora Frøseth design. Jeg hadde også strikka nok et par små sokker etter oppskrift fra Knitgirl.
Som gudmor og bestevenninne er man jo forberedt på å hjelpe til ved en sådan anledning, og etter Helenes ønske bakte vi muffins (appelsin og bringebær/sjokolade), fransk sjokoladekake og grove/fine rundstykker. Heldigvis at jeg har min kjære Eirik som er godvenn med gjærdeig! :)
Eirik og gjærdeig er egentlig en historie i seg selv. Han har fantastisk håndlag med gjærdeig, den hever liksom alltid - og jeg mener ALLTID! Og den hever mye. Deilig for oss som får spise av det ferdige produktet, men samtidig kan det gi alle og enhver prestasjonsangst og mindreverdighetskomplekser. Med ny Kenwood major som vi fikk til jul, og bakebok fra Morten Schakenda som han fikk til bursdag er det ikke måte på hva som diskes opp, og det er ikke måte på hva han orker for å skape et godt bakverk. Håndsopprekking her nå: hvor mange orker å først lage en loffdeig som først skal hvile i 30 min før du knar inn gjæren og lar den heve i 1,5 timer før du så baker den ut i store boller som så skal heve enda mer før man baker dem ut til rundstykker og så hever dem igjen før man endelig kan steike dem! Og la meg legge til: etter den første lange hevinga tar man 250 gram loffdeig og legger til side, for den trenger man nemlig i deigen til de grove rundstykkene som skal gjennom samme prosess. Dette ble en avhandling - men sånn er det med Eirik og gjærdeig. Han koser seg i alle fall mye med det! Og deilig blir det!
Vi kom oss i seng halv to i natt (bakverket måtte jo være ferskest mulig!), så vi har vært litt små i øya i dag, men det har virkelig vært en herlig dag! Koldtbord med sjømat og viltgryte med hjemmelagd potetmos (mmm!) etterfulgt av et veldig imponerende og innholdsrikt kakebord. En god dag!
Gratulerer med dagen Cassandra! Og til mamma Helene og pappa Kristian. :)




Så heldig lillefrøkna var som fikk den fine kjolen, - og sokkene da :) Og forresten, jeg vet hvem som skal inviteres i neste barnebursdag her i huset, altså. ;P
SvarSlettHei mi kjæraste Odrun :)
SvarSlettDu og Eirik e heilt super tell å hjælpe tell, og d dåkker laga va heilt supergodt!! Han Eirik e VERKELI flink tell gjærbakst :)
Dn kjoln va heilt nyyydeli, glede meg tell ho passe dn. Og de sokkan va jo mett i blinken :)
Glede meg åsså tell å læse førr lilleprinsæssa :) Love you forever and a day :)
Muss fra Helene og Cassandra :)